Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!Oppskrifter vinner Gullkarbonaden!
 
Brød type grovt

 
  Oppskrift brød
 
Grøvbrød er sunt og godt! Riktignok er det en sær gruppering av lavkarbo-junkies med mettet fett i blodet, som hveser med sine ribbefett-befengte struper at å innta noen skiver næringsrikt grovbrød kan sidestilles med selvmord. Men hvem er det egentlig som bryr seg om folk med baconfett hengende ut av nesa?

Nyt en lun grovbrødskive, gjerne med smør og høykarbo brunost på! Living on the edge....
 
 

2 stk brød:

1 liter væske (gjerne en 50/50 blanding av melk og vann, eller ønsket blandingsforhold)
7 dl hvetemel
4 dl sammalt rug
4 dl sammalt hvete
2 dl havregryn
1 dl hvetekim
2 dl hvetekli
1 ss sukker
2 ts salt
50 g fersk gjær (1 pk tørrgjør)

 
 
 

Væsken varmes til kroppstemperatur. Dette gjøres ikke ved å la den gå kretsløpet gjennom kroppen, men på platen på en komfyr. Raskere og hakket mer hygienisk... Gjæren røres ut i litt av væsken. Deretter helles all væsken i en bakebolle og du tilsetter følgende: hvetekli, hvetekim, havregryn, sammalt rug, hvete, salt og sukker. Dette røres sammen.

Hvetemelet tilsettes litt etter litt mens man elter deigen. Dette for å ha mulighet til å stoppe før deigen evt blir for tørr. Den skal være glatt og smidig. Selve eltingen er det viktigste punktet i enhver form for brødbaking. For et tilfredsstillende resultat er det viktig med lang og kraftig elting. Her sverger mange til kjøkkenmaskin, noe som kan være lurt. Eventuelt kan man gjøre en treningsøkt ut av eltingen, eller oppgaven kan gis til den thailandske ex-massøse-au-pairen.

Deigen dekkes med plast (hotell-badehetter fungerer overraskende bra) og heves ca én time. Deigen vil omtrent doble størrelsen ved heving, så bruk stor nok bolle!

Deigen deles i to emner. Disse eltes og formes til to brød som legges i smurte brødformer. Disse dekkes med et klede og etterheves ca én time. Hold et øye med de håndkle-kledde formene, i tilfelle noen skulle komme over dem og tro det er familiens nylig avdøde katt som ligger i dem, for så å grave dem ned i hagen...

Brødene stekes på nederste rille i ca 1 time og avkjøles på rist.

 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.