Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!Oppskrifter vinner Gullkarbonaden!
 
Daimkake

 
  Oppskrift Daimkake
 
Nordmenn kan deles inn i to hovedgrupper; de som har smakt Daimkake, og de som ikke har smakt dette vidunderet av en kake. De som har smakt kaken, har gjerne noen kilo ektra rundt buken og litt for høyt kolesterolnivå. Men til tross for at de ser fleskete ut og har overhengende risiko for hjerteinfarkt, gliser de fra øre til øre. De som ikke har smakt kaken, er ofte slanke og fine, men sure og gretne. Så da er den fremtidige kroppsvekten og humøret til gjestene dine opp til deg!
 
 
Mandelbunn:

150 gram mandler
150 gram melis
4 eggehviter

Iskrem:

4 eggeplommer
2 egg
200 gram melis
5 dl kremfløte
150 gram Daim

Evt Daim til pynt på toppen

 
 
 

Mandelbunn:

Mandlene finhakkes (pass på fingertupper, blodige fingertupper med skitne negler i mandelbunnen ødelegger noe av sjarmen med kaka).

Eggehviter og melis piskes stivt med kjøkkenmaskin. La gjerne maskina jobbe og slite på full styrke i ca 10 minutter. På denne tiden skulle du rekke ca 150 situps, noe som i så fall vil forbrenne ca 2 % av denne kaka. Hurra!

De finhakkede mandlene røres inn, og massen helles ned i kakeform med diameter på ca 20 cm. Både bunnen og sidene i kakeforma dekkes med bakepapir (klippes til).

Stekes i forvarmet ovn på 160 grader i ca 30 minutter. Imens begynner du på den farlig digge iskremen:

Iskrem:

Egg (egg og eggeplommer) piskes til stiv eggedosis (10 min i kjøkkenmaskina). En halvliter fløte (såpass må det være om du skal klare å fete opp de slanke og vellykkede vennene dine) piskes til krem. Deretter røres kremen inn i den stive eggedosisen og 150 gram hakket Daim tilsettes. Det hele røres forsiktig sammen, før det settes til avkjøling i frysen i ca 30 min.

Etter 30 minutter (du har vel gjort noe fornuftig på denne tiden? Vasket opp? Sterilisert katta? Etterisolert loftet?) helles den avkjølte kremen over bunnen. Jevnes fint utover og settes i frysen til innfrysing.

Etter ca 5 timer er det klart for nytelse. Hiv innpå en blodfortynnende og kos deg!

 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.