Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!
 
Eggedosis

 
  Eggedosis
 
Det er kanskje ikke så ofte at du lager deg en halvliter eggedosis til ettermiddagskaffen lenger? (hvis du gjør det, anbefaler vi at du sjekker kolesterolet ditt og skaffer deg en farge-TV!)

Men selv om man sjelden lager eggedosis som kos lenger, er den en viktig basisingrediens i mange matoppskrifter (særlig kakeoppskrifter). Derfor er det viktig at man kan lage en skikkelig luftig eggedosis. Faktisk er eggedosisen ofte den ingrediensen som påvirker sluttresultatet av en kake aller mest. Jo mer luftig og stivere, jo bedre - som brura så fint sa det!
 
 

Slik lager du perfekt eggedosis (som gir de beste kakene):

Bruk ca 40 gram sukker pr egg

Egg (uten skall) og sukker tilsettes i en kjøkkenmaskin/ miksmaster-bolle og piskes (ikke med den pisken du ga kona i den mislykkede julegaven som ble pakket opp foran svigerfamilien i fjor, men med maskina.)

Nøkkelen til en vellykket eggedosis, er at den blir pisket på høy styrke og i lang tid. Pisk i minimum 5 minutter, gjerne 10-12 minutter.

 
 
 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.