Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com! 
Eplekake
  Oppskrift eplekake
 
 
Eplekake servert lun med ekte vaniljeis er digg! Men tro ikke at dette er noe helsekost selv om den inneholder epler, din tjukkas!

Eplekake kan fint lages hele året, men den smaker kanskje aller best om høsten, med epler tatt på slang i hagen til den ufyselige naboen. Hvis du skal lage kaken resten av året, er det en fordel å betale for eplene.
 
 
150 g hvetemel
150 g sukker
150 g smør
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss melk
4 mellomstore epler ("sur" type)
Kanel
Sukker
 
 
 

Sukker og smør røres til en luftig, fetende og kolesteroløkende smørkrem. Deretter røres eggene inn ett og ett (uten skall).

Tilsett så melken før en blanding av mel, bakepulver og vaniljesukker siktes inn under omrøring. Rør til du selv er den eneste klumpen i rommet (dvs at røren er glatt).

Hell røren i en smurt kakeform (rund, 26 cm diameter). Eplene skjæres i båter (pass på så de stuttjukke fingrene dine ikke blir enda kortere). Eplebitene (unngå fingertupper!) rulles i en blanding av sukker og kanel, før de stikkes halvveis ned i kaken.

Dryss gjerne litt kanel og grovkornet sukker over kaken før den stekes.

Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i 35 - 40 minutter. Følg med underveis. Du kan evt stikke til legevaken og sy på fingertuppen når kaken er gylden og røre ikke fester seg om man stikker en kniv i kaken.

Serveres lun med god vaniljeis og dårlig samvittighet. Vel bekomme.

 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.