Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!Oppskrifter vinner Gullkarbonaden!
 
Italiensk pizzabunn

 
  Pizzadeig
 
Amorfa, piatto e fragile! Jasså, var det akkurat det din italienske ferieflørt sa til deg? Det betyr "formløs, flat og sprø", og er også en god beskrivelse av en italiensk pizzabunn. For i motsetning til den svulmende amerikanske bunnen, er dette en bunn som kjennes sprø i munnen, og som fremhever pizza-toppingen på en utmerket måte.
 
 

For en romantisk pizzastund for 2 (for en masete familiemiddag for 4, dobles oppskriften)

400 gram hvetemel (sammalt fint)
2,5 dl KALDT vann
1 ss olivenolje
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts salt

 
 
 

Hvetemel, tørrgjær og salt blandes i en bakebolle. Tilsett så kaldt vann og olivenolje. Deigen eltes godt, før den rulles til en tykk pølse. Pølsen deles i 2 eller 4 emner (kommer an på hvor store pizzaer du vil ha) som rulles til boller. Disse legges på en tallerken med plastfolie over og settes i kjøleskapet. La stå minst 30 minutter i kjøleskapet. Imens kan du jo mekke pizzasaus og fyll, klippe tåneglene, skrubbe dusjen eller vokse bikinilinjen. OBS! Vær nøye med hygienen; tånegler og kjønnshår i bunnen kan ødelegge noe av sjarmen med italiensk pizza (selv om mange mener det faktisk gjør retten enda mer autentisk).

Bollene kjevles/trykkes ut til tynne pizzabunner på bakepapir. Vær raus med melet, for - som andre italienere - kan deigen kan være litt klissete! Toppes med ditt favorittfyll.

Stekes i forvarmet ovn på 225 grader til bunnen er gylden og sprø.

 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.