Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!Oppskrifter vinner Gullkarbonaden!
 
Knekkebrød

 
  Oppskrift Knekkebrød
 
Du blir hva du spiser, sies det. I dette tilfellet sprø, slank og overraskende digg!  Når knekkebrød i tillegg er sprøtt enkelt å lage, så er det vel ingen ting å vente på?

La Wasa seile sin egen sjø, fra nå av er du din egen knekkebrødbaker!
 
 

2 dl sammalt hvete
2 dl havregryn (lettkokte)
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 kruskakli
2 ts salt
7 dl vann

Evt gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø, solsikkefrø e.l. til topping, hvis du vil imponere deg selv eller naboen (hvorfor du evt har naboen på besøk til frokost skal ikke vi legge oss borti...)

 
 
 
Bland alt det tørre i en bakebolle, mens du lar den gode samvittigheten trenge seg på. Tilsett vannet, og rør til en jevn røre. La denne stå i minimum 10 minutter, før den smøres utover 3 stekebrett med bakepapir med en stekespade e.l. Hvis du vil bruke kjerner/frø til topping (ref bildet over), strøs disse over og trykkes lett ned for at de skal sitte bedre fast enn bestmors gebiss.

Stek ett brett om gangen. Hvis du har vært raus og investert i varmluftsovn, kan alle brettene stekes samtidig..

Stekes i ca 10 minutter. Ta da ut brettet og skjær til passe stykker. Pizzahjul og sirupsnippskjærer er passende verktøy til denne jobben. Dropp bensindrevet motorsag, klyveøks og Sabeltann-sverdet til guttungen.

Stekes deretter videre i ca 30 minutter. Pass på mot slutten av steketiden. Husk at det er knekkebrød du lager, ikke grillkull!

Kos deg med de sunne og gode knekkebrødene dine. At du ødelegger sunnhetsfaktoren ved å lasse på med smør, ost og feit skinkerull er ditt problem, tjukken!
 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.