Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!Oppskrifter vinner Gullkarbonaden!
 
Lasagne

 
  Oppskrift lasagne
 
Servérer du familien Toro Lasagne hver lørdag? Sorry, du (og de) har blitt rundlurt av mr Rieber og sønnen fra Bergen! For denne guffa har dessverre lite med ekte lasagne å gjøre!

Etter å ha smakt EKTE lasagne er sjansen stor for at den ukentlige hyrdestunden med din kjære på lørdagskvelden avlyses, for denne maten gir nok nytelse i seg selv!
 
 

Kjøttsaus:

400 g karbonadedeig
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 dl vann
1 terning hønsebuljong
3 ss olje
2 fedd hvitløk
1 ts pepper
2 stk hakket løk
300 g champignon
2 paprikaer
300 g fersk bladspinat

Ostesaus:

2 ss smør/margarin
3 ss hvetemel
4 dl melk
2 dl revet gulost
2 ss revet parmesan
1/2 ts salt
1/2 ts malt hvit pepper (evt sort pepper)
1/4 ts revet muskatnøtt (kan selvfølgelig sløyfes om du ikke har en nøtt for hånden)

Lasagneplater (ca 10 stk)
Hvitost og parmesan til topping

 
 
 

Ingredienslisten over kan virke veldig lang for en slaskete husmor/far som er vant med å la Toro eller Knorr gjøre jobben. Men ikke gi opp enda, det er verdt det!

Samle mot og brett opp ermene på den skrukkede skjorten din, før du gyver løs på karbonadedeigen (ikke bokstavelig). Denne brunes i stekepanne. Legges deretter i en bolle/skål og settes til side.

Hakket løk, og champignon i grove biter og grovhakket paprika stekes lettere mørt i stekepanne. Legges i bolle/skål og settes til side.

Nå er det tid for saus, sa brura! Kjøttsaus/tomatsaus og ostesaus (bechamelsaus) lages som under, gjerne parallelt om du har simultankapasiteten i orden.

Kjøttsaus/tomatsaus:
1 terning hønsebuljong løses ut i 1 dl vann i varm stekepanne. Hakkede hermetiske tomater og tomatpuré tilsettes, og det hele kokes opp under omrøring. La småkoke i ca 10 minutter, til sausen begynner å tykne (den samme effekten vil denne lasagnen gi de som spiser den. Først blir man heit. Så feit. Men god!). Deretter røres det stekte kjøttet, 3 ss olje og de stekte grønnsakene inn. Sett pannen til side og la sausen hvile mens ostesausen gjøres ferdig.

Ostesaus (Bechamelsaus):
Smøret smeltes i en kasserolle, og melet røres godt inn på relativt høy varme. Så sper du med litt og litt (ca 1 dl om gangen) av melken. Rør kraftig og la tykne før du tilsetter mer. Slik får du en jevn saus uten klumper og melsmak. Endelig et pluss i margen hos den hvesende dragen (svigermor)! La sausen småkoke noen minutter før du tilsetter parmesan, hvitost og krydderier. Rør til osten smelter og sett sausen til side.

Tryll nå frem en ferdig smurt ildfast form (selv om du er i elendig form, bør du ha en god ildfast form i hus!). Start med et tynt lag kjøttsaus i bunn, så et raust lag med spinatblader (de synker kraftig sammen i ovnen), deretter et lag med ostesaus før du legger et lag med lasagneplater. Gjenta til du ikke har mer å ta av og formen er velfylt. Avslutt med ostesaus på toppen. Deretter toppes det hele med en blanding av revet hvitost og parmesanost.

Stekes i forvarmet ovn på 220 grader i ca 30 minutter. Sjekk da med en kniv at lasagneplatene er møre. La hvile i 10 minutter før servering (ikke hopp over dette, da får du en flytende lasagne som er så varm at den vil få skinnfillene til å henge løst i ganen resten av den kvelden...).

Serveres med godt brød (gjerne hvitløksbrød), salat og en solid porsjon kjærlighet (uten pinne. Muligens med pinne til dessert, hva vet vi?).

 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.