Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!Oppskrifter vinner Gullkarbonaden!
 
Oreokake

 
  Oppskrift Oreokake
 

Du trenger hverken å være hjemmeværende interiørblogger eller karrierekvinne med dårlig samvittighet for å lage Oreokake. Det kan bare virke sånn, da disse gruppene er veldig glade i å snakke om seg selv - og Oreokaker - gjerne i samme setning.

Oreokake er en mektig kaloribombe. Derfor kan ikke de to gruppene beskrevet over spise kaka selv. Bare den ser imponerende ut for andre, så er det det samme for dem. Men det er det ikke for oss - vi vil at den skal smake knallgodt også. Den bør jo det, siden du kommer til å gå opp ca halvannen kilo i vekt på grunn av den...

 
 

3 pk Oreo kjeks (154 g pr pakke, totalt ca 450 gram Oreo kjeks)
100 g smør (ekte vare)
2 pk Tine kremost naturell
2,5 dl melis
3 ss sukker
1 pk sjokolademousse
3 dl melk til sjokolademoussen

 
 
 

Smelt smøret i en kjele. Vokt det smeltede smøret godt så lavkarbo-samboeren din ikke drikker det som leskedrikk, mens du går amok og knuser 2 pakker Oreokjeks. Knust Oreokjeks og smeltet smør blandes og presses så utover på et fat med ringen til en springform (kakeform brukt til bla sukkerbrød, ca 26 cm diameter) som kant. Bruk gjerne f.eks bunnen av et glass til å presse massen. Den ferdigpressede "bunnen" settes til avkjøling i kjøleskap.

Ost og melis piskes sammen til en luftig krem. Kremfløte og sukker piskes så til krem, og ost/melis-blandingen vendes inn. Den siste pakken Oreokjeks knuses og røres inn i kremen. Så bres halvparten av kremen over den avkjølte bunnen. Den andre halvparten av kremen spares. Den skal ikke spises av kokken, selv om Norges Bilringforbund anbefaler dette som et ledd i sin rekrutteringsprosess.

Sjokolademousse lages etter anvisninger på pakken, før den legges over kaken. La stå kjølig til dette stivner, før du smører den siste halvparten av ostekremen på toppen (over sjokolademoussen). Pynt gjerne med knuste Orekjeks på toppen, evt med streker av sjokoladesaus til is på kryss og tvers.

Sjekk gjerne at du har gyldig helseforsikring før du setter denne bomba til livs! Kos deg!

 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.