Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!Oppskrifter vinner Gullkarbonaden!
 
Ostekake Operasjon dagsverk...

 
  Oppskrift ostekake
 
Ostekake er kaken du definitivt ikke har godt av, men som er så god at du bare må ha den!

Om du sliter med overvekt knyttet til overforbruk av ostekake, prøv å lage kaken selv! For ingrediens-listen kan muligens hjelpe til å stagge apetitten! Dessuten tar det så lang tid å lage den, at du nesten garantert gir opp underveis. Dette er et gammelt triks som brukes ved en rekke Ostekake-avvenningsklinikker i USA.
 
 

225 g Digestive kjeks
125 g smør
250 g Philadephia ost (evt Tine naturell kremost)
100 g melis
1 beger lettrømme (evt setterrømme om du har gått helt fra vettet)
2,5 dl kremfløte
1 pk sitrongelé
1 pk jordbærgelé

Evt friske bær (jordbør eller bringebær)

 
 
 

Kjeksen knuses med kjøkkenmaskin (evt kan du gå amok og knuse kjeksen med kjevle mens den ligger i brødpose). Den knuste kjeksen blandes med smeltet smør. Ringen fra en spingform (kakeform) settes på et fat, og kjeks-massen presses utover på fatet til en kakebunn.

Sitrongelé lages med halvparten av vannet ift anvisningen på pakken. Avkjøles (men skal brukes videre mens den enda er flytende, men kald).

Osten gjøres enda mer usunn ved å blande den med melis, vaniljesukker og rømme. Dette røres til en jevn krem uten klumper (det er nok at den som spiser kaken blir seende ut som en klump). Deretter stivpiskes fløten og vendes inn i kremen i lag med den avkjølte geleen.

Kremblandingen helles over bunnen. Settes til avkjøling i kjøleskap til den stivner. Dette tar lang tid, så la den gjerne stå over natten. Evt kan ventetiden (ca 4 timer) fylles med å klippe plenen, ta et fag på BI eller vaske badet.

Jordbærgeleén lages etter anvisningen på pakken og avkjøles. Når den er kald, helles den over kaken (oppå den stivnede kremen). Om ønskelig kan jordbær i skiver eller bringebær legges oppå kaken før geleen helles på. Disse vil da skape smak og pynt inni geleén. Men det blir kanskje for sunt?

Kaken settes til avkjøling i kjøleskap igjen (ca 5 timer). Hva med å stusse hekken mens du venter? Eller kanskje ta enda et fag på BI? Før geleén er stiv, er du plutselig uteksaminert markedskandidat eller bachelor i PR og kommunikasjonsledelse. Ikke vet vi hva en markedskandidat har å tilby, men han er nok sykt glad i ostekake, for han har jo angivelig "tyngden du trenger"..!

Når geleén er stiv, kan festen starte (hvis gjestene ikke har gått hjem alt...)

 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.