Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!Oppskrifter vinner Gullkarbonaden!
 
Sukkerbrød

 
  Oppskrift sukkerbrød
 
Sukkerbrød har lite med brød å gjøre, men desto mer med sukker. Strengt tatt burde denne godbiten (sukkerbiten) hete "sukkerloff". Faktisk så er sukkerbrød flaggskip-produktet til Opplysningskontoret for hvitt mel og sukker.
 
 

6 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

 
 
 

Egg (uten skall) og sukker vispes til stiv eggedosis. Jo stivere du får denne eggedosisen, jo høyere kake/sukkerbrød får du! Dermed er det bare å fyre opp kjøkkenmaskinen/miksmasteren og piske i vei. For hvem vil vel gjøre seg bekjent av et lavt sukkerbrød? Frykten for dette har holdt mang ei syklubb-kjerring våken på natterstid. Du trenger imidlertid ikke avspassere fra jobb for å piske, et kvarter holder!

Sikt så inn en blanding av hvetemel og bakepulver (nei, du skal ikke hente det gamle luftgeværet i garasjen, for så å stå på kjøkkenbenken å sikte på blandingen. Sikte betyr å drysse blandingen gjennom en ....ja, sånn ting til å sikte mel med... for å unngå klumper.) Melet vendes forsiktig inn i eggedosisen for å ikke slippe ut luften av den. Det holder at kokken slipper ut luft med jevne mellomrom...

Røren helles forsiktig i rund kakeform, ca 26 cm diameter (nei, studenter og ungkarer: langpanne funker mindre bra her!) Klipp gjerne til et bakepapir som du legger i bunnen av formen. Da er det lettere å få kaka til slippe bunnen når den er ferdig.

Stekes på 160 grader i ca 45 minutter. Følg med underveis - dropp kosestunden med kjæresten mens kaka står i ovnen (selv om du statistisk hadde rukket dette 13,5 ganger).

La gjerne kaka stå i ovnen for å avkjøle seg (ja, du må selvsagt skru av ovnen, din dust!). Slik unngår du at den synker sammen når den tas ut.

Det (forhåpentligvis) vellykkede sukkerbrødet pyntes videre til bløtkake. Denne nytes med dårlig samvittighet og stigende fettprosent. Vel bekomme!

 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.