Se alle oppskrifter her!  
Alle oppskrifter fra Oppskrifter.com
Garanti fra Oppskrifter.com!Oppskrifter vinner Gullkarbonaden!
 
Wok med kylling

 
  Oppskrift wok med kylling
 
Den asiatiske woken (populært kalt noodle-parabolen) er uunnværlig på et moderne kjøkken. Med den kan du kjapt og enkelt trylle frem velsmakende og sunne retter. Men du er kanskje typen som heller vil bruke timesvis på tam og smakløs "husmannskost" med fettinnhold på linje med den overvektige mora di? Og mora hennes igjen. De som lærte deg å lage den spestige retten flesk og duppe…

Denne kyllingwoken er en slager som faller i smak hos hele familien. Og den gode nyheten er at den inneholder like mye grønnsaker som det dere har spist de 3 siste månedene - tilsammen!
 
 
300 gram kyllingfilét (evt kalkunfilét)
1 broccoli
2 rødløk
2 røde paprika
2 gulrøtter
1 boks minimais
1 pk sukkererter (ferske)
1 liten bunt vårløk (kan sløyfes)
Ca 75 gram cashew-nøtter
2 ts soyasaus

Evt andre favoritt-grønnsaker

Wok-saus:
1 ts soyasaus
1 terming hønsebuljong (beregnet til 5 dl væske)
2,5 vann
2 ss Maizenna jevner (lys) Serveres med ris (tips: bruk 1/2 terning hønsebuljong i vannet risen kokes i)

 
 
 
Kyllingen skjæres i strimler og stekes/wokes på relativt høy varme i litt olje. Tilsett 1 ts soyasaus i panna mens du steker den. Ikke stek den for lenge, da blir den tørr. Men pass på at den er gjennomstekt (hvis du ikke er sugen på en effektiv slankekur). Den stekte kyllingen settes til side.

Buljongen løses opp i kokende vann i en kaserolle og sausjevner røres inn. La småkoke 1 minutt under omrøring. 1 ts soyasaus tilsettes. Den jevne sausen settes tilside.

Grønnsaker vaskes og kuttes: Broccoli i små buketter, rødløk i båter, paprika i korte strimler, minimais i to biter, gulrøtter i tynne strimler/ evt skiver, vårløk i ca 1 cm lange sylindere. Sukkererter kuttes ikke.

Grønnsakene wokes i olje på høy varme. Begynn med broccolien, før du etter litt tilsetter rødløk, gulrøtter og paprika. Tilsett 1 ts soyasaus og wok et par minutter under omrøring (grønnsakene skal bli lett møre, men ikke like slappe i fisken som kokken).

Sausen helles over grønnsakene. Varm opp til sausen koker i bunnen. Sukkererter, minimais, vårløk og halvparten av cashew-nøttene tilsettes. La det putre på høy varme under omrøring i ca 1 minutt. Og vips, så ble det middag i dag også!

De siste cashewnøttene strøs over ved servering. Serveres med kokt ris (tilsett gjerne 1/2 terning hønsebuljong  i vannet risen kokes i).

Asiatiske spisepinner benyttes. Dette gjøres på følgende måte: 1 spisepinne holdes i hver hånd. Disse føres foran brystet, klappes mot hverandre og kastes over høyre skulder. Dette før du med venstre hånd griper en kniv og en gaffel. God apetitt! (Nei, ikke sitt å stirr på den apen rett over bordet for deg. God middag, betyr det...)
 
Del godene! Klikk under isteden for å klikke fordi du må ta oppvasken. I dag igjen.
Del oppskrift: Lik!
 
   
Legg gjerne igjen en kommentar til oppskriften, eller tips som kan gjøre resultatet enda bedre.
Ser du ikke kommentarfeltet under? Oppdater/"reload" siden, så blir det nok andre boller!
   
 
 
Wow! Enda en side fra MG.no?

(U)Ansvarlig redaktør: Martin Granum
Illustrasjoner/ bilder: Dreamstime

Vi fraskriver oss ethvert ansvar for økte kolesterolverdier, forspisninger og samlivskonflikter relatert til nyerhvervet overvekt som følge av bruk av tjenesten.